top of page
  • Forfatters billedeCopenhagen Health Club

Er dit stofskifte blokeret?

Gør du en masse sunde ting? Vogter du på kalorierne? Men uden synderligt held? Måske er dit stofskifte lidt blokeret. Og det er der råd for.


Her taler vi ikke om egentlige stofskiftesygdomme – men om et lidt for sløvt og langsomt reagerende stofskifte. Det driller forbløffende mange, måske fordi vi alle har læst os til, hvad der er "sundt" i magasiner og på nettet. Måske er du én af dem? Hvis dit stofskifte ikke reagerer, som det skal? Hvis du ikke taber dig, som du skal? Hvis de normale kure og kostplaner ikke virker på dig – så tag og læs med her.Stofskiftet har en enorm betydning for dit velvære generelt – her taler vi ikke bare om, hvorvidt du taber dig eller ej. Du kan også være træt, føle dig stresset og depressiv – og det er muligt, at årsagen ligger i et stofskifte, der slet ikke fungerer optimalt.

Dit stofskifte er en samling kemiske reaktioner i dine celler – fx fordøjelse og transport af stoffer imellem cellerne i din krop. Alle celler i din krop har receptorer for stofskiftehormoner, og er receptorerne blokerede, eller har du ubalancer, bliver du påvirket med fysisk og følelsesmæssig stress, på din kalorieforbrænding og på din ældning.

Med andre ord: et godt eller dårligt stofskifte betyder utroligt meget for dit generelle helbred.

I Copenhagen Health Club har vi eksempler på klienter, der har været hos lægen – og fået den besked, at "de ligger inden for normalværdierne", og "luk munden, og bevæg dig noget mere". Men de har ikke følt sig godt tilpas. For stofskiftet har påvirket dem – det har fungeret for dårligt.


Lad være med at slå dig selv i hovedet – det ER komplekst

Hvorfor gør det så ikke det? Det kan der være mange årsager til, og du skal ikke starte med at slå dig selv i hovedet. Først og fremmest kan du være stolt af, at du mærker ubalancen, før den kan måles uden for "normalværdierne". Hvis ikke du får fundet årsagen, bliver problemet kun værre med tiden. Tag affære nu, og sæt ind, hvis du har behov for det.

Vi lever i en verden, hvor vi helt uvidende kan blive påvirket af pesticider, tungmetaller og kemikalier. En overvægt af tungmetaller eller kemikalier kan give dig en "forstoppelse" i receptorerne, så transporten af nyttige og livsvigtige stoffer ikke fungerer, som den skal.


Du kan også mangle vigtige stoffer som zink, magnesium eller selen, jern, jod, E-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, B2, B3 og B6 . Eller – endnu en mulighed – hvis du eksempelvis ikke får nok jod, og derfor tager det som tilskud - og du så samtidigt mangler jern – så kan du ikke optage den ekstra jod, du spiser. Det samme kan gøre sig gældende ved mangler på andre af de nævnte stoffer – og det er så godt som umuligt for et almindeligt menneske at vide præcis, hvad man mangler.

Sådan får du dit stofskifte på rette vej

Det, du kan gøre, er at få en analyse af din kropslige situation lige nu og her, og på den måde finde ud af, om der er noget, der sidder og blokerer dit stofskifte.

Her tager vi ikke kun afsæt i din historik, men kombinerer den med din DNA-analyse, der viser, hvordan din krop ser ud netop nu. Du finder ud af, hvordan dit stofskifte har det, og du kan eventuelt vælge at få en kostplan, der på 4 uger afbalancerer dit stofskifte og din krop, så du kommer på rette vej.


Selvfølgelig ville vi da helst kunne skrive, at dit stofskifte bliver "nulstillet" … men det tager altså lidt længere tid. 😊 Ikke desto mindre giver analysen dig et godt overblik over din unikke situation og en retning, der sikrer, at din krop igen fungerer, som den skal. Det er en god start.
Comments


bottom of page